Shanxi népszerűsíti kultúráját, turizmusát és kereskedelmét Magyarországon

18 August 2016

A Shanxiból érkező delegáció népszerűsítette a helyi kultúrát, kereskedelmet, és turizmust a 2016. Augusztus 18.-ai magyarországi látogatása során. Az eseményt a Sino – Európai Alapítvány támogatta, illetve teremtette meg a lehetőségét, a kereskedelmi és üzleti kapcsolatok elmélyítésére.

Az eseményen Shanxi tartományt Mr Zhang Yuejian a Shanxi tartomány Kereskedelmi Minisztérium igazgatóhelyettese, Mr He Jianpang Shanxi tartomány Kultúrális Minisztériumának igazgatója, és Mr Li Ronggong az Iparművészeti csoport Igazgatóságának elnöke képviselte.

Kovács Sándor, a JászNagykunSzolnok Megyei Közgyűlés elnöke fogadta a vendégeket, és többször is kihangsúlyozta Shanxi tartomány és Magyarország szoros kapcsolatát.

Shanxi, mint Kína szárazföldi tartománya világszerte ismert szén termeléséről. Ezt a képet törekszik most megváltoztatni, kihangsúlyozva a kínai történelmet és kultúrát, mint a turizmus fellendítő erejét. Az ipar területét illetően pedig, a fókusz a strukturális kiigazításokon, átalakításokon, és a korszerűsítéseken van.

Shanxi szoros kapcsolattal büszkélkedhet Kína két világszerte ismert védjegyével: a Nagy Fallal, mely a tartomány északnyugati részén kanyarog , illetve a Sárga-folyóval ami közismerten a kínai civilizáció anya-folyója.

Az észak-kínai tartomány a legfontosabb bölcsője a kínai civilizációnak és kiemelkedő kultúrájának, mely magába foglalja az építkezést, és a vallási sokszínűséget egyaránt. Középső részén Shanxinak a Jin kultúra öröksége lelhető fel, míg deli részén az ősök imádatának kultusza.

2015-ben közel 848.000 turistát fogadott a térség, mellyel a legkedveltebb turisztikai célponttá vált a világon.

A helyi éves turisztikai, illetve nemzetközi idegenforgalmi rendezvények, mint például a Pingyao nemzetközi fotókiállítás, Yuncheng város kulturális-turisztikai fesztiválja Guan Yu témában ( a Három Királyság korszakából hires történelmi alak), valamint a Wutai hegyi nemzetközi idegeforgalmi program, továbbra is nagyszámban vonzza a tartományba látogatókat.

Shanxi a jövőben szeretné növelni Magyarországgal kapcsolatos turisztikai és kereskedelmi együttműködéseket, és mélyíteni a két ország kapcsolatát.