Kínai nyelvi klub a gyakorlatiasság jegyében

A Sino-Európai Alapítvány az év elején elindította nagysikerű kínai nyelvi klubját. Az esemény célja a nyelv megismertetése, a gyakorlati tanulás támogatása és fejlesztése. Mindezt interaktív, játékos eszközökkel. A klub támogatója a Kínai Nagykövetség kulturális osztálya. 

A januárban megrendezett eseményen Wu Hua a Nagykövetség kínai oktatásért felelős vezetője személyesen vett részt, hogy köszöntse a résztvevőket és gratuláljon a szervezőknek. Ugyanakkor hangsúlyozta: „A kínai tanulás támogatása Magyarországon a Nagykövetség kulturális és oktatási részlegének alapvető kötelezettsége.” A Sino-Európai Alapítvány feladata a kínai oktatás előmozdítása és terjesztése, a kultúra átadása. Nagyon hasznos a civil kulturális szervezetek számára, hogy független és rugalmas módszerekkel különböző kulturális és oktatási tevékenységeket és projekteket szervezzenek. Simon Adrienn és Ipoly Éva szinológusok és szinkrontolmácsok rengeteg értékes kínai tanulási tapasztalattal rendelkeznek, és a klub során a nyelvtanulásról, a kihívásokról számoltak be a résztvevőknek. Ismételten hangsúlyozták, hogy a nyelvtanulástól nem szabad félni, a hibákból csak tanulni lehet. Könnyen és önkényesen hoztak példákat saját életükből. Beleértve a bevásárlást, a tévénézést, az éttermekbe való járást, az utazást stb. A kínai nyelvet gyakran kell használni, és a fejlődés útja a sok sok gyakorlás. 

A Sino Ház kínai klub eseménye több mint 30 kínaiul már alap szinten beszélő jelentkezőt vonzott a különböző területekről, volt, aki kínai középiskolába jár, vagy kutat, vagy autodidakta módon kezdett el kínai nyelvet tanulni. Számukra a klub legjobb gyakorlati platform és lehetőség, hiszen itt fejleszthetik nyelvtudásukat, megismerkedhetnek az autentikus kínai párbeszéddel, különböző érdekességekkel és kulturális sajátosságokkal.