Az ázsiai és közép-európai modellek vizsgálata: a múlt újraértelmezése és a tapasztalatok cseréje

Kétnapos konferenciát tartottak Budapesten 2017. május 17-18-án, melyet a Keleti Üzleti és Fejlesztési Központ szervezett, s mely a Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) és a Magyar Központi Bank közösen támogatott.
A Sino-Európai Alapítvány hozzájárult a konferencia célkitűzéseinek megvalósításához, és Kínából érkező előadók meghívásával támogatta a színvonalas program létrejöttét.

A konferencia keretén belül a következő témák kerültek előtérbe:

1. Ázsiai és közép-európai fejlődési modellek áttekintése
2. A geopolitika felemelkedése?
3. Kihívások a regionális és globális felsőoktatási rendszerekben
4. Vállalati pénzügyi és menedzsment kihívások változó üzleti környezetben
5. Üzleti tevékenységek létrehozása sokszínű társadalmi környezetben

A konferencia elsődleges célja volt, hogy egy megfelelő közeget teremtsen az akadémiai szintű eszmecserére az ázsiai-csendes-óceáni és a közép-európai térség tudósai számára. A konferenciára érkező meghívottak különféle tudományágakat képviseltek, így az előadások témája is sokszínűnek bizonyult, hiszen szó esett a politikatudomány, gazdaság, regionális tanulmányok, turizmus, nemzetközi kapcsolatok és interkulturalitásról is.

Mindemellett az esemény kiemelt célkitűzésének bizonyult a két régió közötti kapcsolat megerősítse, illetve az, hogy hozzájáruljon a régiók közötti kommunikációhoz és a kölcsönös megértéshez. Ezzel együtt, a „diverzifikáció” a folyamatosan átalakuló és globalizálódó környezet egyik kulcsszava. Ez azt jelenti, hogy a különféle földrajzi területek régiói gyakrabban találnak majd olyan közös érdekeket, amelyek később a leghatékonyabb módon fektethetők gyakorlatba.

További információkért látogasson el a konferencia honlapjára:
https://orientalbusiness.uni-bge.hu/About