A Színes Guizhou látogatott hazánkba

A “Színes Guizhou” egy Kelet-Európa és Kína, Kelet-Európán belül is főként Magyaroszág (Budapest) által propagált promóciós esemény.

Az rendezvény a Budapest Hilton Hotelben került megrendezésre 2016. Augusztus 19.-én. Az esemény házigazdája Guizhou Kereskedelmi Minisztériuma, a Guizhou által szervezett Advertising and Exhibition Ltd., valamint a Sino – Európai Alapítvány volt. A program elsődleges célja a két régió közötti kultúrális turizmus fellendítése. A Guizhoról szóló előadáson a vendégek betekintést nyerhettek Guizhou lélegzetelállító természeti kincseibe és szerteágazó, sokszínű etnikai kultúrájába.

Rendezvényünkön megjelent, a Magyar Népművészeti Egyeület elnöke Pál Miklósné, a magyar-kínai nagykövetség első titkára Zuo Hsziao-po, a Magyar Turizmus Ügynökség a kormányzati együttműködésekért és szabályozásért igazgatója Dr. Gyenizse Dorottya, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara magyar-kínai ágának elnöke Nádasi Tamás, és a különböző magyar gazdasági vállalkozások képviselői.

A promóciót Guizhou látványos videókkal, élénk zenei és néptánc bemutatókkal tette lenyűgözővé. Guizhou Kereskedelmi Minisztériumának alelnöke Zhang Junping beszédében kiemelte a legfőbb turisztikai látványosságokat, a kellemes klímát és a harmónikus együttélést a különböző etnikai csoportok között.

Az elmúlt években Guizhou tartománya az export-orientált gazdaságban nagyobb fejlesztési támogatásokat kapott a “vonzás és bővítés” poltikájának köszönhetően. Eközben a “Színes Guizhou” már járt Kanadában, és második állomásaként hazánkban, mely mutatja mennyire fontos Magyarország és Európa közös gazdasági és kulturális fejlődése Guizhounak és egész Kínának.

Guizhou jelenleg fordulópontjához érkezett, hiszen Kína rengeteg tőkét fektett a térség fejlődésébe, legfőbbképpen három területre fókuszálva: az informatikára, a turizmusra és az ökológiára.

A fejlesztésben a főszerepet az informatika és az egészségügy mellett, a mezőgazdaság kapja, melynek célja a szennyezés mentes környzet, a modernség és a hatékonyság, valamint a táj és lakosság sajátos karakterét hangsúlyozó turizmus központ. Guizhou további célja, hogy erősítse az iparágak fejlődését, a külkapcsolatokat, mind az áruk, mind a szolgáltatás és finanszírozás terén.

Alapítványként nagyon elégedettek vagyunk Kína – Guizhou és Magyarország – Budapest kapcsolatával, reméljük a jövőben még szorosabbra fűződik a kooperáció.